Дали при пребарување на Google,Yahoo,Bing ги прегледувате резултатите од втората страна?Се разбира дека не,најдобрите одговори се во првите десет резултати.

Накратко SEO(Search Engine Optimization) претставува оптимизација за вашиот вебсајт со цел пододбро рангирање на пребарувачи како Google,Yahoo и Bing на “природен,”органски” и “заслужен” начин.

SEO  е “жива материја” во дигиталниот маркетинг,макотрпен процес,кој бара време и стручност.Подоброто рангирање на пребарувачите овозможува поголема посетеност на вашиот сајт,повеќе корисници,а со тоа и повеќе купувачи.Под “подобро” рангирање на вашиот сајт подразбираме истиот да биде на првата страна на пребарувачот кога потенцијалниот корисник ќе го напише зборот или фразата која соодветсвува со вашиот производ,услуга или компанија.На пример,доколку на Google напишеме фраза “stomatolog vo Aerodrom”,ќе добиеме резултати кои соодветствуваат за фразата,а нашата цел е да Ви помогнеме да го најдете правото место на водечките пребарувачи.Оваа цел не се случува преку ноќ и бара константна работа на развивање на вашиот вебсајт.Повелете контактирајте не за повеќе информации